Tutto e possibile

Tutto e possibile.

Diensten/Service
Basiskennis.


Het ras zal niet het goed doen in een huis als een familielid bang is, een hekel aan honden heeft, of niet in staat is om een grote hond te beheren.

Met het juiste gezin zal een ideale Corso volgzaam en aanhankelijk in de richting van familieleden zijn inclusief kinderen.

Het is een hondenras die strenge leiderschap en grenzen nodig heeft, anders kan het proberen om de familie te domineren.

Zij zullen testen om te zien hoe ver kunnen ze hun grenzen kunnen leggen.

Als ze goed worden opgevoed, getraind en gesocialiseerd, kunnen de Corso's kinderen bescherming bieden.

Het is belangrijk dat dit ras niet in de gelegenheid komt om kinderen op te jagen. Dit geeft het gevoel dat ze prooi zouden kunnen zijn.

Hoge geluiden die kinderen kunnen maken, kunnen ook de honden het gevoel geven dat ze prooi zijn.

Laat NOOIT geen hond en kinderen in een positie dat er geen toezicht van volwassenen is.


Cane Corso feiten - andere huisdieren.

Een Cane Corso zal opschieten met andere honden zelfs katten, mits het werd opgevoed vanaf jonge leeftijd met hen.

Andere dieren die vreemd zijn aan de Corso hebben misschien niet zo geluk. En worden gezien als prooi, waarop zij haar best zal doen om het te doden.

Met dat te hebben gezegt, moet je zeker rekening houden met de huisdieren van je buren!

Dit is een serieuze werkhond met een enorme kracht, en de mogelijkheid om ernstige schade aan andere mensen en dieren aan te brengen wanneer deze niet goed opgevoed en 

getraind worden.


De huidige cane corso is een betrouwbare, sportieve hond. Aan nieuwe eigenaren moeten wel enkele eisen gesteld worden. Ervaring met honden, het liefst met Dogachtigen, is zeker gewenst. De cane corso is een zelfstandige hond. Hij is gek op zijn baas, maar vindt het ook leuk om er alleen op uit te gaan. Een goede band tussen baas en hond is nodig om de cane corso onder appel te houden. Een goede socialisatie is dan ook een eerste vereiste. Begeleiding vanuit een professionele hondenschool (bijvoorbeeld bij een kynologenclub) is aan te raden. Werkdrift zit in het bloed van de cane corso.

Een cane corso is een vriendelijke huishond en een perfecte kameraad van het gezin, maar ook een hond van een ras dat twintig jaar geleden nog de schaapskuddes en boerenerven bewaakte. Uiteraard zijn er met gericht fokken de scherpe kanten wel af te halen.

In Nederland is de cane corso populatie nog klein, anno 1999 zo'n driehonderd honden. De fokbasis is erg smal. Daarbij komt dat het cane corso bestand nog geen homogeen geheel is. Velen denken dat de cane corso zijn heterogeniteit te danken heeft aan het inkruisen van andere rassen bij het herstel van het ras. Dit is echter niet waar. In het thuisland van de cane corso heeft elke streek zijn eigen type ontwikkeld. Er was wel een gemene deler aangaande het uiterlijk maar functionaliteit stond uiteraard voorop. Heden ten dage kijken we meer naar het uiterlijk. De functie heeft men in het algemeen allang vergeten, met alle vervelende gevolgen van dien. De Italianen zeggen dat ze uit de populatie cane corso wel drie verschillende rassen hadden kunnen halen. Vandaar ook het belang om zo veel mogelijk het rastypische cane corso's te fokken.